Hva er egentlig bærekraftig?

Vi hører ordet bærekraftig nesten hver dag. I alle sammenheng og i alle varianter. Det er blitt et must for alle bedrifter å tilby bærekraftige produkter og tjenester. 

Men hva er egentlig bærekraftig? Er ikke miljøvennlig og bærekraftig det samme?  Bærekraftig utvikling er et globalt begrep som er basert på solidaritet med kommende generasjoner, i tillegg til alle de som lever i dag. Det er en anerkjennelse av at vi bare har en klode, med en begrenset mengde ressurser, og at det er i vår felles interesse å ta vare på den.

FNs verdenskommisjon for miljø og utvikling har fastsatt 17 mål for bærekraftig verden. Miljøvennlig er en liten del av en bærekraftig verden. Vi tenker at det å være bærekraftig er ikke å skulle gape over alle 17 mål, men å ta ett steg av gangen og se på hvilke områder hver og en både som bedrift og privat kan bidra med til fellesskapet. 

For å skape bærekraftig utvikling må verdenssamfunnet jobbe på tre områder:


Det er krevende men også nødvendig å ha høye mål. Vi må alle jobbe for å komme inn i midten der alle tre områdene er tatt hensyn til. Først da er det snakk om en bærekraftig utvikling. 

Alle kan bidra til å fremme en bærekraftig utvikling

Hver eneste dag gjør vi valg. Ubevisste valg som vi gjør helt automatisk fordi det er en del av våre daglige rutiner og gjøremål. Andre valg er bevisste valg når vi er ute og handler. Enten det er mat, klær, opplevelser eller større investeringer som bil og hus. Det som er interessant er at det ikke nødvendigvis er en forsakelse å endre valgene slik at de er mer bærekraftige. Enkelte ganger er det til og med mer behagelig å velge et bærekraftig alternativ.

Hva er ditt valg? Hva kan du bidra med? 

 

Hva bidrar badaboom med?

Badaboom jobber for en bærekraftig verdikjede som tar hensyn til miljø, mennesker og dyr. Det økologiske fotavtrykket skal til enhver tid streves etter å være minimal. I tillegg skal produktene gi høy brukertilfredshet gjennom kvalitet, levetid, unike egenskaper samt opplevelsen av å ha på seg et klesplagg som er mykt og snilt mot huden. Vi har en litt mer utfyllende informasjon på sidene våre som du kan lese om her. 

Forventinger til deg

Vask

Badaboom er opptatt av miljø, bærekraft og våre barn som skal arve kloden, og har tilrettelagt for at du enkelt kan bidra. Blant annet kan produktene vaskes på helt vanlig måte sammen med bomull på 40 grader. Du vil spare miljøet for vannforbruk og deg selv for strøm og tid. Bruk veldig gjerne et miljøvennlig vaskemiddel.

Flerbruk

Designet, spesielt til barn, er tilrettelagt for å brukes ved flere anledninger. Et superundertøy sett kan brukes både til pysjamas, trening, under kjole eller skjorten, til tur eller lek ute eller inne. Det er perfekt for skolebruk der barna er vekselsvis ute og inne og klærne vil regulere temperaturen mot kroppen etter temperaturen i luften. Badaboom har derfor valgt å ikke ha kontrastsømmer av den grunn at plaggene blir mer nøytrale og anvendelige. Du kan fint gå med superundertøyet som en genser eller en tights under et skjørt uten at det vil vises at det er et superundertøy. Med barn som vokser vil du slippe å kjøpe flere sett med klær og undertøy og kan bruke kun badaboom.

Gjenbruk 

Og så var det arv og gjenbruk! Badaboom klærne er perfekte for å arve. Selv et superundertøy du har vasket og brukt lenge er klar for å gå videre til neste mann når førstemann har vokst fra det. Det er også tilrettelagt for redesign. Det er din egen kreativitet som skal utfordres her. I tillegg kommer plaggene i en tøypose som kan gjenbrukes til hva du enn ønsker.

La oss sammen sørge for å bidra til et grønt fotavtrykk her på jorden. Som våre barn sier. vi har bare en jord og det finnes ikke en Plan(et) B.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres