#badaboom #bambus #superundertøy #dame #mann #barn #ullundertøy #Ullsett #stilongs #baselayer #merinoul #vegansk #bambusull #bambull #tufte #kariraa #pierrerobert #devold #janus #lilleba #stormberg #bestitest #test av ullundertøy #supermykt #varmt #silkemykt #turklær #leirskole #norsk #bergen #vestlandet #design #salg #pris #tilbud #bærekraftig #økologisk #miljøvennlig

 

Etisk og bærekraftig produksjon

Badaboom stiller krav til en bærekraftig verdikjede som tar hensyn til miljø, mennesker og dyr. Vårt økologiske fotavtrykk skal til enhver tid streves etter å være minimal. I tillegg skal våre produkter gi høy brukertilfredshet gjennom kvalitet, levetid, unike egenskaper samt opplevelsen av å ha på seg et klesplagg som er magisk myk og snill mot huden. Vi vil gjerne vise deg hvorfor vi har valgt en annerledes vei og hvilke krav våre produsenter imøtekommer.

 

 • bærekraftig miljøvennlig økologisk dyrking av bambus FSC sertifisert av det norskeveritas badaboom bambus kvalitet klræ undertøy mann dame barn sengetøy
 • Økologisk dyrking av bambus

  Bambus er en gressart med en hard, treaktig, hul stilk. Det er den raskest voksende planten i verden og er evigrønn. Skoger av bambus er selvfornybar. Etter at bambus er hugget ned vokser den raskt opp igjen på samme rot uten bruk av kunstgjødsel. Bambus har evnen til å absorbere store mengder karbondioksyd, som er den store drivhusgassen.

  Plantasjen som dyrker bambus for badaboom er FSC 100% sertifisert av Det Norske Veritas. Sertifiseringen bekrefter at skogen blir forvaltet på en måte som bevarer det biologiske mangfoldet og er til fordel for lokalbefolkningen og arbeidstakerne, samtidig som den sikrer at den opprettholder økologisk levedyktighet.

 • Miljøvennlig lukket produksjon

  Etter høsting blir bambus tørket og knust, lagt i vann og presset til et masselignende cellulosepapir. Fibrene blir lagt i kaustisk soda og karbonsulfid. Bambusmassen blir grundig vasket og til slutt definert som viskose fra bambus.

  Vår produsent benytter en lukket produksjonsprosess i utvinningen av bambusviskosen. Det vil si at det er en gunstig utnyttelse av alle delene av bambus planten samt kjemikalier, vann og avfall som følger med prosessen. Kaustisksoda og karbonsulfid transporteres i et lukket rør system der kjemikaliene blir resirkulert og gjenbrukt i ny produksjon ved hjelp av avanserte rensefiltre. Utslippet i form av eksos og gass blir brent eller kondensert. Avfallsvannet blir behandlet med biologiske enzymer og kan bli brukt i vanningssytemer i jordbruket. Alt avfall blir transportert i et lukket system ut av fabrikken og inn i en sikret og vakuum lukket kontainer før det gjenvinnes enten i produksjonen eller som nytt produkt i en annen industri.

 • bærekraftig lukket loop produksjonsprosess badaboom bambus kvalitet dyrevelferd veganer
 •  bærekraftig produksjon klær un dertøy bambus badaboom norsk design kvaliet redesign gjenbruk arv

 • Sertifisering

  Vår produsent er ISO sertifisert med ISO9001 som går på selve produksjonen, ISO 14001 som er miljøet og GBT28001 som sertifiserer innen helse, miljø og sikkerhet. Det er bekreftet skriftlig fra produsenten at det er ingen bruk av barnearbeid, og at det er stort fokus på HMS for de ansatte der ingen arbeid foregår under tvang eller uverdige forhold. Lønn reguleres etter offisielle standarder og en arbeidsuke skal ikke overstige mer enn 48 timer arbeid pr ansatt. I tillegg er selve produksjonen av bambus viskose sertifisert med Oeko Tex 100.

 • Ingen utnyttelse av dyr 

  Viskose fra bambus er 100% veganervennlig og ingen av tekstil produktene til badaboom har blitt testet på dyr eller utnyttet dyr i produksjon på noen som helst måte.  Bambus såpen inneholder honning som er produkt fra bier. Såpen er derfor ikke å regne som vegansk. Såpen er derimot ikke testet på dyr eller har utnyttet dyr i fremstillingen.

 •  bærekraftig dyrevelferd ingen utnyttelse av sau ingen mulesting ingen sheep dip ingen sprøytemidler ingen uverdig dyrehold bare badaboom bambus

 •  bærekraftig bambus badaboom miljøvennlig dyrevelferd lite vannforbruk høy kvalitet lang levetid silkemyk allergivennlig

 • Unike egenskaper og design

  Badaboom er opptatt av bærekraftige produkter. Det betyr at det i tillegg til å ta hensyn til mennesker, dyr og natur på kloden vår også skal gi en høy brukertilfredshet for hver enkelt som har en badaboom.

  Bambus viskose i seg selv har flere fantastiske egenskaper. Den mest fremtredende er det silkemyke stoffet som er utrolig behagelig mot huden. Stoffet er allergivennlig og er perfekt for alle med sensitiv hud. I tillegg er bambus viskosen bakteriostatisk. Det vil si når du for eksempel trener og svetter i tøyet, vil bambus viskose hindre lukt og holde tøyet friskt lenger enn bomull og syntetiske stoffer. Bambus viskose er også svalende og behagelig og egner seg perfekt for sengetøy.

  Ut over både miljø og egenskaper ved stoffet har badaboom fokus på design. Våre produkter er tidløse, klassiske og designet for flerbruk for å unngå å fylle opp skapet med unødvendig mengde klær.

 • Våre ønsker til deg

  Badaboom er opptatt av miljø, bærekraft og våre barn som skal arve kloden. Vi har tilrettelagt for at du kan hjelpe oss med det. Blant annet kan produktene vaskes på helt vanlig måte sammen med bomull på 40 grader. Du vl spare miljøet for vannforbruk og deg selv for strøm og tid. Bruk veldig gjerne et miljøvennlig vaskemiddel.

  Klærne er klippet etter trådretning. Det betyr at hvert plagg er satt sammen av ulike stoffstykker som er sydd sammen i samme trådretning. Når plagget vaskes vil det ikke strekkes eller krympes i ulike retninger, og sømmer og fasong vil holde vask etter vask.

  Designet, spesielt til barn, er tilrettelagt for å brukes ved flere anledninger. Et superundertøy sett kan brukes både til pysjamas, trening, under kjole eller skjorten, til tur eller lek ute eller inne. Det er perfekt for skolebruk der barna er vekselsvis ute og inne og klærne vil regulere temperaturen mot kroppen etter temperaturen i luften. Vi har valgt å ikke ha kontrastsømmer av den grunn at plaggene blir mer nøytrale og anvennelige. Du kan fint gå med superundertøyet som en genser eller en tights under et skjørt uten at det vil vises at det er et superundertøy. Med barn som vokser vil du slippe å kjøpe flere sett med klær og undertøy og kan bruke kun badaboom.

  Og så var det arv og gjenbruk! Badaboom klærne er perfekte for å arve. Selv et superundertøy du har vasket og brukt lenge er klar for å gå videre til neste mann når førstemann har vokst fra det. Det er også tilrettelagt for redesign. Det er din egen kreativitet som skal utfordres her. I tillegg kommer plaggene i en tøypose som kan gjenbrukes til hva du enn ønsker. Her hos oss har vi noen til kameralinser, noen til sko og noen til skittentøyspose på reise. La oss sammen sørge for å bidra til et grønt fotavtrykk her på jorden. Som våre barn sier. vi har bare en jord!  

 • bærekfraftig økologisk miljøvennlig badaboom bambus lang levetid gjenbruk flerbruk redesign arv miljø silkemykt allergivennlig

Annonser