Atopisk eksem hos barn

Nesten 20% av alle barn rammes en eller annen gang av eksem. Hos de aller fleste barna forverres symptomene om vinteren. Den tørre, kalde og lange nordiske vinteren utsetter barnets hud for store påkjenninger. Tørr og kald luft, store temperatursvingninger mellom ute – og inneklima gjør at barnets hud lettere tørker ut.

Hudlege Teresa Berents sier til Hud&Helse at -"ull rett på huden kan være problematisk for barn med sensitiv hud. Det kan føre til utbrudd eller forverring av utbrudd. Vær oppmerksom på at ullklær innerst mot huden hos små babyer med utslett, kan skape irritasjon, spesielt hos de som er sårbare. Noen barn er så sensitive at de ulla kan trigge eksemet gjennom tykke lag med bomullsklær " (kilde LHL.no)

Klær er avgjørende for barn i lek

Klær som brukes innerst mot huden er selvsagt avgjørende for et barn med sensitiv hud. Mange syns ull klør og vil av den grunn ikke har ull innerst. Ull trekker fuktighet ut av huden og vil etterlate huden tørrere enn i utgangspunktet. Har man tørr eller atopisk hud er det ugunstig. 

Jeg husker enda da den første snøen kom og vi barna skulle ut og leke. Da kom den uunnværlige ull-strømpebuksen og ullgenseren. Det var en kamp på liv og død der mor alltid vant. Det klødde fra topp til tå! Men den gang var det ikke noen alternativ. Ull var og ble det eneste rette alternativet for alle barn. Fremdeles er det mange som sverger til bare ull. Jeg er selv glad i ull på de ordentlig kalde dagene. Men kanskje ikke alltid? I dag finnes det gode alternativ å ha innerst mot huden. Om man kler seg ut fra et lag på lag prinsipp er både ull og bambus gode alternativ.

Barn med sensitiv hud er spesielt plaget med atopisk eksem

Ullfiber har mothaker som irriterer

Mange tenker at barnet ikke tåler ull. Ford det oppstår kløe og i mange tilfeller rødhet eksem og sår. Ull i utgangspunktet en naturlig råvare og det er få som ikke tåler ull. Derimot er selve ull-fiberen bygget opp med korte mothaker som skaper friksjon mot huden når den beveger seg. Det kan føre til irritasjon, kløe og i verste fall eksem med åpne sår. Bildet under viser ulike tråder forstørret i et mikroskop. 

Er bomukk og syntetisk et alternativ?

Alternativ til ull rett mot huden som mange bruker er bomull eller syntetisk materiale. Disse føles glattere mot huden men holder ikke så godt på varmen, og det kan være vanskelig å fjerne lukt. Flere klær av bomull og syntetiske fiber kan også inneholde kjemikalier eller fargestoffer som ikke er bra mot huden. Med tanke på miljøet og klimaet er produksjon av klær er en av de mest forurensende prosessene i verden. Det produseres tonnevis med klær som vi strengt tatt ikke trenger. Dette går selvsagt på bekostning av både miljø, mennesker og dyr.

Ullfiber har mothaker som skaper friksjon, irritasjon og kløe på huden som kan føre til eksem og åpne sår

Ett design -  flere faktorer

Hos badaboom jobber Britt. Hun er en magisk designer som har klart å kombinere alle utfordringene i ett og samme produkt. Ved bruk av verdens mest miljøvennlige naturlige plante – bambus – fremstilles silkemyk bambusviskose som er supermyk mot sensitiv eksem hud. Elsket av barn så mye at de nekter å ta det av seg når de får det på. Det er svalende og varmende på en gang. Det føyer seg mykt og behagelig mot huden uten å klø.

I tillegg har Britt tenkt på at tøyet skal være anvendelig . Nøytrale farger på stoff og sømmer uten trykk eller striper. Et superundertøy sett er ikke bare for utelek på de kalde dagene. Det myke og svalende tøyet er deilig å sove i. Eller som treningstøy. Under fotballdrakten eller som tights på turning. Perfekt til skolen, akkurat passelig varmt. Barnehagebarn kan bruke det som vanlig genser og bukse og hoppe rett i fleece og regntøy/dress når det er utetid. På fest? Fin under en selekjole eller en vest.

Badaboom og Britt på besøk hos vår produsent i Shanghai

Enkel i vask, slitesterk med høy kvalitet

Bambus viskose er vaskbart sammen med bomull. I helt vanlig vaskeprogram. Med helt vanlig vaskemiddel (ekstra glad for et miljøvennlig vaskemiddel). Har du dårlig tid så er det lov å bruke tørketrommel. Ihvertfall tåler en badaboom det. Tøyet er slitesterkt og det holder fasongen og fargene vask etter vask.

Skandinavisk design som går i arv

Så når eldstemann har vokst ut av settet og klart for et nytt, kan nestemann overta. Ps badaboom lager ikke gutteklær eller jenteklær. Vi lager klær til barn.  Våre klær er like fine på gutter som jenter uansett om det er rosa eller blått.

Blåfargen er nydelig til både jente og gutt

Magisk supermyke klær for ekte hverdagsglede!

Badaboom bambus.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres