Nødhjelp til humler

Slik gir du førstehjelp til humler. Mange humler som kommer summende i hus og hager på våren trenger en oppkvikker. Når en humle kommer inn i hjemmet ditt har den ofte flatt batteri når du finner den. Ta den varsomt opp i en liten eske eller boks med lufttilgang og forbered et måltid i form av sukkerholdig drikke som for eksempel et bananskall eller kald te.

Alle vårhumler er nemlig dronninger og skal bygge samfunn. Redder du en humledronning om våren har du hjulpet naturen med hundrevis av humler og tusenvis av bær/frø/frukt. Det er fordelaktig med en solstripe når den skal lette.

 

 

Hvorfor er det så viktig å hjelpe humlene?

Humler og bier er i sterk tilbakegang verden over. De er veldig viktige i matproduksjonen, for pollineringen. Hver tredje matbit vi tar er avhengig av den jobben de gjør for oss hver eneste dag, helt gratis. Akkurat i disse dager er humlene og biene i ferd med å etablere seg med dronning. Derfor er det ekstra viktig med hjelpetiltak for disse insektene nå.

Redder du en dronninghumle bidrar du til å redde et helt humlesamfunn, det er flere små grep folk kan ta for å gjøre livet til humlene bedre. På Naturvernforbundets hjemmesider finnes det en rekke tips om hvordan folk kan hjelpe de små, summende dyrene.

 


Kilde: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/bp11d/slik-gir-du-foerstehjelp-til-humler
Kilde: https://www.aschehoug.no/Ugla.no/Redd-en-humle

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres