Skandinavisk design - en tidløs trend i 2021

Hva er skandinavisk design? Skandinavisk design er moderne, enkle, funksjonelle, vakre møbler, gjenstander og tekstiler for alle. Enten du snakker om tekstiler, vaser, møbler, glass og farger generelt, kan du bryte ned den skandinaviske designkonsept som omhandler farger med tre ord: lyse, enkle og naturlige.

skandinavisk design og farger er trendy i 2021

Skandinavisk design på 50-tallet

Etter andre verdenskrig steg etterspørselen etter vakre og mer funksjonelle møbler, delvis fordi folk hadde fått bedre økonomisk, men også fordi urbaniseringen krevde at boligen ble brukt mer effektivt. Folk trengte mer funksjonelle møbler og innredning generelt til til sine mindre boliger i byene.

Scandinavia har en lang historie av møbelindustri og glass-blåser i verdensklasse. På 50- tallet samarbeidet kjente designere fra Danmark, Sverige, Norge og Finland for å fremme den skandinaviske designen, i løpet av denne tiden fikk nordisk formgivning sterk innflytelse internasjonalt. Litt humoristisk er det att en finsk er involvert i å skape skandinavisk design når de ikke tilhører Scandinavia, men design har nok ingen grenser. Når man snakker om skandinavisk design, er det det samme som nordisk design.

Arne JAcobsen Egget fra 1950 tallet scandinavisk design

Skandinavisk design og farger

Tanken bak skandinavisk design var å skape moderne, enkle, funksjonelle, vakre og billige møbler for alle. I dag er skandinavisk design sett på som funksjonell, ukomplisert og praktisk. Skandinavisk design er et totalt konsept, en med natur kan man si. Mye av designen går i enkle og naturlige farger med naturen som en modell for vasen, stolen eller bordet. Naturen spiller en viktig rolle i utformingen, det er ikke overraskende fordi i Skandinavia har vanligvis naturen bak hjørnet av huset eller i nabolaget for de som bor i store byer. Vi elsker naturen og vi vil bare ta det inn i vårt hjem. Møblene er nesten alltid laget i skandinavisk tre som bok, bjørk og aske. Felles for disse er at treet er lyst. Det er ikke bare tre som er den typiske grunnen til skandinavisk design, men også stål, plast og glass, fordi det er billig å produsere og enkelt å forme.

Grete Prytz med et velkjent design og mønster

Skandinaviske designere

Den danske designeren Arne Jacobsen er den mest kjente innen stilarten og ga liv til begrepet «vakrere hverdagsvarer». Han designet alt fra tekstiler, bestikk og kopper til møbler og hus. Stolene Svanen og Egget er blant de mest kjente av hans kunstverk.

Tripp Trapp barnestolen til norske Stokke er en tidløs klassiker i hjem over hele verden. Stolen er typisk for skandinavisk design med rene linjer og farger. Stolen er funksjonell og tidløs og har blitt brukt i generasjoner. Norske Grete Kittelsen Prytz er kjent for sitt lotus mønster med rene myke linjer og rene minimalistisk stil. Mønsteret og produktene er fremdeles populære og originale kjeler og boller har blitt samlerobjekter.

Stokk sin tripp trapp stol er kjent og solgt over hele verden

Danske Lego er verdens mest solgte leke gjennom tidene og er blitt et ikon for skandinavisk design. Svenske Brio ble grunnlagt i 1884 og har siden vært en stor suksesshistorie. Selskapet bygger på filosofien om å skape lykkelig barndom og fremhever magien ved å leke. Produktene er tidløse klassiske med rene linjer og farger. Ekte skandinavisk design. Marimekko ble grunnlagt i Finnland i 1951 og er et av de første til å kombinere mote, interiør og livsstil i samme merke. Stilen og mønsteret er tidløst og enkelt med rene farger og linjer. 

kjent svensk Brio merke med en leke vi alle kjenner godt til

Badaboom er et norsk bidrag til skandinavisk design

Skandinavisk design med vakre hverdagsvarer er utgangspunktet for hele badaboom kolleksjonen. Å eie en badaboom er ekte hverdagsluksus. Med myke rene linjer og farger er badaboom tidløs skandinavisk design. Den prisbelønnede innpakningen til badaboom er nyskapende og trendsetter for et miljøvennlig marked. Badaboom utfordrer tradisjonelt tankegang med benytte rene og enkle konsept hele veien.

badaboom bambus med prisvinnende skandinavisk design

Skandinavisk design er blitt en internasjonal trend og ikon, og Badaboom er stolt av å være en representant med sine magiske myke klær og sengetøy. Her kan du høre juryens begrunnelse for Gull for beste innovative bærekraftige emballasje i den nordiske designkonkurransen Visuelt som holdes hvert år av Grafill https://vimeo.com/141511230 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres